به گزارش شهرآرانیوز، امروز، ۲۸مرداد، جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد همزمان با افتتاحیه رویداد روایت شهر در محل کارخانه نوآوری مشهد برگزار شد.
یکی از دستورکارهای این جلسه بررسی لایحه نامگذاری تعدادی از معابر فرعی به نام شهدای گرانقدر بود. پیگیری اجرای مصوبه قرارگاه اجتماعی به عنوان دستورکار دوم بررسی شد.
حجتالاسلاموالمسلمین حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد اظهارکرد: این قرارگاه بهصورت مسئلهمحور و متمرکز کارهای اجتماعی را انجام میدهد. شهرداری در ساختارهای مختلف خود اقدامات اجتماعی انجام میدهد، اما به این دلیل که مسئلهمحور نیست و متمرکز نمیشود، در کنار تمام تلاشها مشهد همچنان کودک بازمانده از تحصیل، کودک کار و ... دارد.
وی افزود: با این قرارگاه تمام فعالیتهای اجتماعی شهرداری انجام شده و دستگاههای دیگر نیز مکلف به همکاری میشود که فرماندار قول این موضوع را داد. باید موضوع را حیثیتی نگاه کنیم. موفقیت ما در مسائل اجتماعی آورده نظام و شکست ما ناکارآمدی نظام را میرساند.
حسین باغگلی، معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، عنوان کرد: باید سیاستگذاری کلان را در قرارگاه داشته باشیم و قرارگاه باید ساختار داشته باشد. در شهر بنا به دلایل مختلف هیچگاه نمیتوانیم محور دستگاهها باشیم؛ زیرا دستگاهها همیشه از ما طلبکار هستند. در تمام قرارگاههایی که شهرداری حضور دارد تمام محورها عملا برعهده شهرداری است. اجازه دهید ما راهانداز جریان باشیم و گروههای مردمی مطالبه کنند. باید مسائل اجتماعی با همت گروههای مردمی حل شود.
مهدی ناصحی، نائب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد، تصریح کرد: ما وظایفی درخصوص موضوعات اجتماعی، ساختارهایی در حوزه مسائل اجتماعی، ذینفع و آسیبدیده داریم. در ابتدا باید مرکز فرماندهی شکل گیرد. برای حل مسائل پیچیده نیاز به مرکز فرماندهی داریم. بخشی از اقدامات به کارگیری مشارکت مردمی است.
حمیدرضا محروقی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد، بیان کرد: مهمترین موضوع در حوزه قرارگاه که موجب موفقیت آن نیز میشود، اطلاعات و دادههاست. رصدخانه را میتوان به این موضوع وصل کرد. وقتی داده داشته باشیم مدیریت یکپارچه شهری محقق میشود.
خلیل موحدیمحصل، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد، خاطرنشان کرد: تجربه ما در شورای چهارم و پنجم در این حوزه نشان میدهد کارهای فراسازمانی جواب نمیدهد و کسی پای کار نمیآید. باید شبکه مسائل اجتماعی را تشخیص دهیم، اولویتبندی کنیم و بعد شبکه مسائل داشته باشیم.
مهدی ابراهیمی، معاون اجتماعی و مشارکتهای سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد، در این نشست گفت: قرارگاه اجتماعی حدود یک سال قبل نشستهایی را با فرهیختگان، صاحبنظران و فعالان اجتماعی برگزار کرده است. شهردار مشهد رئیس قرارگاه اجتماعی است. پنج آسیب اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق، کودکان کار، حاشیهنشینی و نزاع دستهجمعی اولویت استانها بوده که در اعتیاد و طلاق رتبه یک و دو را دارند.
وی بیان کرد: در چند مأموریت مانند متکدیان، شهرداری وظیفه دستگیری، جمعآوری و شناسایی را برعهده دارد. تاکنون از ظرفیت سازمانها و نهادها اتفاق خاصی رخ نداده و ما صددرصد هزینههای خانهسبز را پشتیبانی میکنیم. حلقه مفقوده ما تشکلهای مردمی و حلقههای میانی است.
ابراهیمی ادامه داد: اگر در نوع مشارکتها ساماندهی و اطلاعات درستی به تشکلها داده شود و ظرفیت آنها در کنار دستگاهها قرارگیرد، بخشی از مشکلات حل میشود. اگر کار را با محوریت سازمانها و نهادها پیش ببریم همین وضعیت فعلی اتفاق میافتد، کار در حوزه تشکلهای مردمی پایدارتر خواهد بود. ما در تمام آسیبهای اجتماعی نهاد همکار هستیم نه متولی.
یوسف اسماعیلزاده، معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، در جریان بررسی دستورکار ارائه آخرین وضعیت معراج شهدا عنوان کرد: کارهای معراج شهدا امسال مرتفع شد و پیگیریهای مختلفی در طراحی معراج شهدا انجام دادیم. مشهد بهعنوان معراج بوده و ۲۰هزار شهید در این شهر حضور دارند، بنابراین پیگیریهای مختلف و جلسات فشردهای برگزار شد و همزمان دنبال مشاوری بودیم که طراحی فضا را به مشاور تخصصی بدهد.
وی افزود: پس از پیداکردن مشاوران تخصصی قرار شد با نگاه کارکردی یک مرکز فرهنگی در فضای معراج شهدا ایجاد شود و محل برگزاری مراسم و یادوارههای شهدا باشد. از موضوعاتی مانند ۲۰هزار شهید و عدد۸ برای طراحی استفاده شد.
اسماعیلزاده اضافه کرد: امیدواریم در پایان دوره ششم این مرکز را به بهرهبرداری برسانیم. در تلاش هستیم در هفته دفاع مقدس کلنگزنی انجام شود. ۲۰میلیارد اعتبار در نظر گرفته شده که ۲میلیارد ترخیص شده و بقیهاش باید پیگیری شود.
در ادامه لایحه مشارکت در نگهداری معتادان متجاهر نیز بررسی شد.